14:45

Kärra IBK F09/10

Referat: Dingle AIK F09/10 - Kärra IBK F09/10

Dagens andra match. Flyttad en dryg timma då vi pga skavanker och sjukdom i början av veckan inte kunde garantera att dela upp truppen i två lag och köra matcherna parallellt. Ordföranden ordnade med en tid "som inte fanns" och den blev i Bollhallen. Kul att spela match där, utom för publiken då, men det löstes ganska bra.

Senast vi mötte Kärra i oktober så blev det uddamålsförlust. Då var iprincip samtliga -09 på konfaheldagoch vi åkte med vårt yngre lag med lite förstärkning bla på målvaktssidan då även Emilia var skadad. En jämn match där Kärra drog det längsta strået. Idag kom vi i princip med ordinarie lag dock med lite skavanker och att några dubblat och spelade mot Älvstranden på förmiddagen. Kira, Stina A, Amelia, Bella och Maja kom med friska ben. och hade inte spelat serie D.

Jag räknade kallt med en hyffsat jämn historia som vi brukar ha mot Kärra. Historiskt har vi delat på resultaten, kanske med litet övertag Kärra om vi räknar med cuper (Göteborg och Sibben sitter hårt i våra medvetanden :) )
Men idag blev det en annan historia och jag måste erkänna att jag inte riktigt kände igen varken oss eller Kärra, men mer om det senare.

Första perioden är ställningskrig och det är böljande spel över hela banan och chanser åt båda håll. Wilda storspelar och stoppar effektivt de avslut Kärra får till. Vi har å andra sidan lite svårt att komma till avslut och våra är färre än Kärras. Vi har inte riktigt hungern, men sliter på bra. Dingletar dock ledningen och det är Vilja som snor boll på Kärras planhalva och trycker in 1-0 ganska tidigt i perioden. Kärra kvitterar dock i sjätte minuten och ställning vid paus är 1-1.

Vi pratar om det som behöver justeras i paus. Vi gör en taktisk förändringi uppställningen som skall visa sig vara riktigt bra. Lite rädda för att Kärra ska komma ut med energi, men går ut i andraoch spelarvårt spel. Här någonstans växer Dinglehornen ut och hungern att göra mål verkar vara större än rädslan att tappa bakåt. Dingle trycker upp och håller ett massivt tryck under i princip hela perioden. Går back med upp, stannar center kvar och försvarar. Vi stoppar ofta Kärras anfall på mittplan och vänderpå spelet. Bollen spelas bra mellan våra lagdelar och Kärra får jaga och jaga. Jag tror att det är här vi vinner matchen. Troligen går både fysiken och psyket ur Kärra när vi får igång vårt rull. Vi står upp bra och vi anar viss frustration hos Kärra i deras spelstil som blir något mer fysisk. Vi är lite haffsiga med slagen, men Kärra delar ut tryckarna och blir allt oftare avblåsta för det. 2-1 gör Lindsay efterass av Stina Ö. 3-1 gör Bella efter retur på eget skott på målvakt. Sedan fortsätter det med 4-1 Alice efter ass Stina Ö. Detta efter en frislagsvariant med mycket spelare som skymde målvakt. Dagens andra backmål. 5-1 som är resultatet vid pausvila gör Stina A efter pass av Lindsay. Vi vinner perioden med 4-0 och även om vi har det mesta av trycket, så har Wilda gjort många bra räddningar och startatspelet bra med fina utkast. Kärra är inte ofarliga, men vi är storleken större idag.

Andra pausvilan och bara beröm. Finns inget att skruva på och vi tar mest pausen som chans att återhämta oss och fundera över det bra vi gjort.

Tredje perioden och nu fortsätter vi att ösa på. Kira gör dagens tredje backmål efter pass av Bella. Även nu var det mycket trafik framför Kärras mål och troligen var Kiras skott helt osynligt för Kärras målis.
7-1 gör Stina Ö efter att Stina J gjort en fintdragning som blev en pass. Rätt in i bortre på Kärras mål.
Sedan får Kärra göra ett snyggt mål in emellan och 8-2 gör Bella efter fin assist av Wilma. Det rullar på och 9-2 kommer i tionde minuten av Amelia efter pass bakom mål från Vilja. Sedan kommer dagens show... Vi får ett powerplay efter att Kärra åkt på 2 minuters utvisning för otillåten trängning. Vi har ett bra rull och det är mest Bella bakom mål som blir playmakern (oftast blir vår point det) vilket är kul att se för det är skitjobbigt att försvara sig mot en spelare som fördelar pass bokom sitt eget mål. En bit in i PP passar Bella Stina J som kommer från Kärras målvakts högersida. Stina drar en fint mot vänster, Kärras målvakt går mot sin förstastolpe, men då kommer den... dagens andra zorrofint förbi målvakt och rätt upp i bortre kryss. Det är så snyggt så man blir tårögd och taket lyfte nästan. Att få till den finten med fart... ja det är många timmars träning bakom den!

Tiden rinner ut och vi går ganska oförstående storvinnande ur denna batalj. Någonting i andra periodengjorde att pendeln slog över till vår fördel och Kärra kunde aldraig komma ur det greppet. Vi hade stundtalsett fantastiskt rull på boll och det var troligen fruktansvärt jobbigt att hela tiden jaga boll. Bra kamper och schysst spel. En fin innebandymatch som jag kommer att minnas länge!

Dagens omnämnande;
Wilda i mål. Som sagt trotsvårt målmässigt stora övertag idag, så var Kärra inte ofarliga på något sätt. De hade många snabba vslutframför mål och försökte sig på ett par "köksvägar" och liknande instick. Bra utkast och igångsättningar trots hård uppvaktning av Kärraspelare tills domarna sade ifrån. Ja, Wilda hade att göra och gjorde det fantastiskt! Bra jobb till de två av våra målisar som vaktade kassen idag!
Bella får nästa omnämnande. Bra slit på sin högerkant, inte helt uppsjungen med hur viu brukar spela och var våra spelare dyker upp för passningsmöjligheter, men fick många bra pass in mot mål och höll boll stadigt i anfallen. 2+2 poäng idag, visar på bra närvaro och vilja idag! Bra Bella!

Dagens sista omnämnande och det gäller båda matcherna... två galna upvisningar på att många hundra timmars träning i källaren ger resultat. Stina J's fantastiska två zorromål, där målet mot Kärra ändå är en riktig läckerbit där Stina i fart kan lura målvakten att ta förstastolpen för att sedan lyfta upp den i bortre med en handrörelse som ser lika enkel ut som att hämta en mjölk ur kylen, men jag kan lova er... det är några steg högre upp på svårighetsskalan! Kul att se att du vågar prova färdigheten i matchsituation! Eller för att citera Tobias i en av dagens pausvilor "det är lätt att vara tränare med er som spelare"

Vi tar ny arbetsvecka med ett leende på läpparna och 6 av 6 poäng in på kontot. Kul!